Jag gillar tärnad bacon i carbonara. Hemma är det strunt samma egentligen, men här smakar inte skivad bacon som det smakar hemma, så tärnad är det som faktiskt är likt i smaken. Sen älskar jag lök!!! Och vitlök. Och svamp, vilket faktiskt är riktigt gott i carbonara.
Här har jag i princip tömt mitt kylskåp.
Du behöver:
- Pasta
- Ägg
- Vispgrädde (jag tog lite matlagningsgrädde med för jag hade en skvätt i kylen. Du kan ha matlagningsgrädde också, men det blir inte lika krämigt. Eller lika gott.)
- Paramasan ost eller likande
- Lök (jag tar två för det är gott!)
- Vitlök
- Bacon
- Svamp (om du vill, men det blir godast med)
Börja med att sätta på pasta vattnet. Sen stekar jag allt var för sig, för jag vill inte att smakerna ska blandas när jag steker det. Its too soon!
Börja med baconet, för det är bara att slänga i stekpannan.
Medans baconet blir knapperstekt (bäst och godast) så skala och hacka löken. Det behöver inte vara hur fin hackat som helst.
När baconet är färdigt lägg det i en skål eller en tallrik och stek löken.
löken ska svettas. Medans den gör det dela svampen.
Löken är klar när den ser ut typ såhär:
I med svampen i stekjärnet, och stek med smör. Tycker det får fram smaken mer än olja som jag annars brukar använda.
När jag hade kommit så här långt var min pasta klar, häll av vattnet och tillbaka i kastrullen med locket på.
Svampen tar lite längre tid att steka, och behöver bara få omrörningar. Passa på att göra såsen. Blanda grädde och ägg i en bunke. Ibland om jag tar flera ägg (beroende på hur mycket jag gör) så tar jag bara äggulan av ett ägg. Blir lite krämigare då.
Jag brukade steka vitlöken med löken, men då försvinner smaken ganska ordentligt. Så nu hackar jag den och slänger i med de andra ingredienserna senare istället.
Next up: Riva ost. Den kan vara ganska grovt riven, den smälter ändå.
Och blanda i grädden:
Sen ska det i med pastan:
Släng i bacon, lök, vitlök och svamp och rör runt. Ha på svag värma så att osten smälter riktigt och allt bara får gona ihop sig ett tag:
Detta kanske verkade ta lång tid? Nej, inte alls. Tricket är att vara effektiv och inte stå och vänta på att tex löken ska vara färigdstekt innan du börjar dela svampen. Men jag antar att när man gjort det några gånger så vet man vad man gör.
Supergod middag på 20min!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar